Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betiltotta a hatalom a Gárda és a Jobbik március 15-i vonulását- bakizott a bíróság

2009.03.05


 Tiltott kategória?

 

A jobbikosok ugyanott akartak megemlékezni a ’48-as forradalomról, ahol tavaly október 23-án ünnepelték az ’56-os forradalom kitörését. A hatalomnak nyilván útjában áll az új erő és ezért minden lehetséges követ megmozgat, hogy keresztbe tegyen nekik. A rendőrség nem meglepő módon betiltotta első fokon a Jobbik rendezvényét – hivatkozva egy 2004-től nem hatályos jogszabályra. "A párt természetesen bíróságra vitte az ügyet, de dr. Gaudi-Nagy Tamás 9 oldalas felülvizsgálati kérelmét a „független” „magyar” bíróság jogállami elveket és minden, gyülekezési jog körében felhozott megalapozott hivatkozást elvetve elutasította. A bírósági végzés gátlástalan módon tesz tanúbizonyságot arról, hogy a a kormáyn által kézivezérelt rendőrség diktatórikus és kettős mércéjű jogkorlátozó törekvéseit nem kívánja a bíróság megakadályozni."

Dr. Gaudi jelenlegi kérelmében nagyon precízen hivatkozott az alábbi vonulásokra:

„Ilyen szervezést a rendőrhatóság hatalmas erőkkel és szervezéssel érdekes módon el tudja végezni abban az esetben, ha a Lánchidat éppen március 15-ére a közúti közlekedés elől elzáró kormányrendezvényt szerveznek, vagy ha a melegfelvonulás zajlik a belváros egy fő gerincútvonalát képező Andrássy úton napközben, illetve csúcsforgalom idején vagy a Kendermag Egyesület szintén fő közlekedési útvonalakat igénylő felvonulásain.

A bejelentéssel jelentős részben megegyező útvonalon tartották meg vonulásos rendezvényeiket az alábbi szervezetek, az alábbi időpontokban:

- 2007. július 7. XI. Meleg Büszkeség Menet: Deák tér - Andrássy út – Városliget
- 2007. október 7. Állatvédők: Bazilika - Hősök tere
- 2007. október 15. MVSZ: Bank utca - Bajcsy-Zs. út - Andrássy út - Hősök tere
- 2007. október 27.
Jobbik-Magyar Gárda : Andrássy út- Hősök tere
- 2008. július 5. Szivárvány Misszió Alapítvány (Homoszexuálisok vonulása): Deák tér - Andrássy út - Városliget
- 2008. szeptember 20. HVIM: Hősök tere - Andrássy út- Szabadság tér
- 2008. október 4. Humanisták, Összefogás az Erőszak Ellen civil tömörülés: Bajcsy Zs. út - Hősök tere
- 2008. október 25. Jobbik-Magyar Gárda : Andrássy út- Hősök tere
- 2008. október 31. Critical Mass: Hősök tere - Városliget - Stefánia - Stadionok - Népliget - Lágymányosi- híd - Pázmány sétány - Irinyi - Bocskai út - Karolina út - Villányi út - Alkotás útja - Moszkva tér - Margit körút - Margit-híd - Sz. István körút - Nagykörút - Üllői út - Múzeum körút - Károly körút - Bajcsy - Andrássy út - Hősök tere
- 2008. november 29. Szakszervezetek: Hősök tere - Oktogon - Opera - Bajcsy Zs. u. - Arany J. u. metró megálló - Alkotmány u. -Kossuth tér”

A dátummal ellátott pontos helyszíneket bemutató felsorolást figyelmen kívül hagyta a bíróság, indoklásukban az alábbiakat írták:

„A kérelmező által hivatkozott egyéb demonstrációk engedélyezése, így a Lánchídra szervezett kormányrendezvény és „melegfelvonulás” vonatkozásában a kérelmező sem pontos időpontot, sem helyszínt nem jelölt meg, így a bíróság nem volt abban a helyzetben, hogy ezen ügy bejelentési iratanyagát át tudja tanulmányozni a jelen üggyel történő összevetés érdekében”

A probléma mindössze annyi, hogy Gaudi „melegfelvonulás”-on, és a Lánchídal kapcsolatos rendezvényeken felül még felsorolt 10 másikat, amire a bíróság egy sort sem reagált. Amatőr módon olyan dolgokat is benne hagytak a „sablonjukban”, amik a Magyar Gárda Egyesület melletti szimpátiatüntetés tiltóvégzésében volt…

Gaudi továbbá előkereste, hogy a rendőrök a buzik tekintetében hogy jártak el. Emlékszünk még mi is történt akkor?

„Emlékeztetek arra, hogy a Szivárvány Misszió Alapítvány 2008. június 9-i bejelentését követően a Budapesti Rendőr-főkapitánya a szervezet július 5-i, fent jelzett útvonalú felvonulását a Deák tér és a Felvonulási tér között megtiltotta azzal az indokkal, hogy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

A rendőrhatóság azonban – vélhetően politikai nyomásra - a tiltó határozatot június 12-én visszavonta, azzal az indokolással, hogy a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása prioritást élvez. Az indokolásban a rendőrség továbbá kifejtette:

„Amennyiben meghatározott közlekedésrendészeti intézkedések foganatosításával, megfelelő létszámú rendőri erő igénybevételével - jóllehet a közúti közlekedés általános rendjében fennakadásokat okozva - a két alapjog (gyülekezés illetve a mozgás szabadsága) érvényesülése egyszerre és egyidőben biztosítható, a rendőrhatóság nem mérlegelheti a körülményeket akként, hogy valamely alapjog érvényesülését - megfelelő indoklás nélkül - előnyben részesíti a másikkal szemben, hiszen akkor mérlegelési jogkörben hozott döntése jogszabálysértővé válik.”

"Na ez az amire már a bíróság lépni sem tudott/akart, mert ez volt az a pont, ami miatt muszáj lett volna tudomásul venniük a Jobbik vonulását. Ismét kibújt a szög a zsákból, a kettős mércét ismét silány eszközként akarják használni a hatalom számára kellemetlen, a magyar érdekeket kötvetkezetesen képviselő erők politikai szabadságjogainak sárba tiprására...

De aggódni nem kell, a Jobbik nem adja fel, a rendezvényüket megtartják a Bajcsy-Zsilinszky –Andrássy út torkolatánál. Találkozzunk március 15-én fél négykor, ott ahol a „SZABADSÁG” betűi álltak. A rendezvénysorozat a Magyar Gárda avatásával kezdődik 13 órakor a Hősök terén. Ez lesz az első alkalom, hogy az újonc gárdisták nem néhány nappal később, hanem magán a nemzeti ünnepen tesznek majd esküt. Érdemes lesz ott lenni!

barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tapolca

(Nagy Zoltán, 2009.07.18 08:46)

Azért küldtem át kétszer, hogy legyen világos!

Világos?!

Tapolca

(Nagy Zoltán, 2009.07.18 08:45)

GÁRDA VOLT, VAN, ÉS LESZ!!

ÉLJEN A MAGYAR GÁRDA!!
SZEBB JÖVŐT!!

Tapolca

(Nagy Zoltán, 2009.07.18 08:43)

GÁRDA VOLT, VAN, ÉS LESZ!!

ÉLJEN A MAGYAR GÁRDA!!
SZEBB JÖVŐT!!