Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jobbik közleménye a Veszprém és a Szentkirályszabadja területén tervezett reptérberuházásrol

2009.05.26

http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/images/repuloter.jpg

 

Értetlenül és megdöbbenve állunk a nemzeti vagyon elherdálását és nemzeti kincseink tönkretételét sportként űző kormányzati politika újabb ékes példája előtt. Nem engedhetjük, hogy egy Seychelle-szigeteki off-shore cég mögé bújt titkos társaság egy jelentős nemzeti vagyontárgy, a volt szentkirályszabadjai katonai repülőtér potom pénzért történő megvásárlásával olyan gigantomán reptérberuházást hajtson végre a Balaton partjától 4 km-re, amely nincs tekintettel az ott élő emberek életfeltételeire, és amelynél a természeti értékek tervszerű elpusztítása kényszerű áldozata egy szűk réteg profitéhségének.

Követeljük, hogy az illetékes hatóság indítson vizsgálatot az ügyben, hogyan került az állam által ingyenesen Veszprém és Szentkirályszabadja településeknek adományozott terület 2006-ban pályázat útján a könyv szerinti 5,5 milliárd forintos ár töredékéért, egymilliárd forintért egy néhány héttel korábban megalakult társaság kezébe, amely társaság repülőtér létesítésben és üzemeltetésben semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik, és nyilvános cégkivonata szerint fő tevékenysége az ingatlankezelés. Amennyiben az önkormányzatok az államtól valóban repülőtér létesítése céljából kapták meg az ingatlant, hogyan kerülhetett az a Budawest Airport Zrt. tulajdonába anélkül, hogy bármilyen szakmai kritériumot kielégítene? Miért volt olyan sürgős az eladás, hogy nem várták meg a megfelelő jelentkezőt?

 

Az eljáró hatóságok elfogulatlanságát megkérdőjelezi az is, hogy a beruházás fő akadályát jelentő környezetvédelmi engedélyt az a hatóság adja ki, amelynek országos főhivatalát az az Ughy Katalin vezette egykor, aki ma a Budawest Zrt, fő környezetvédelmi tanácsadója. A terület eladása idején Veszprém polgármestere az a Dióssy László volt, aki a reptér elkötelezett híveként ma a Környezetvédelmi Minisztérium egyik államtitkára. A másik államtitkár pedig a közelmúltban, az engedélyezést lebonyolító székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség éléről érkező Kling István.

 

Megengedhetetlen, hogy gazdasági és nemzetstratégiai szempontból teljesen indokolatlanul a harmadik repülőtér épüljön meg a Balaton régiójában úgy, hogy a másik kettő is a fennmaradásért küzd. Vajon miféle érdekek engedhetik meg, hogy a Balaton kiemelt üdülőkörzet településeit, Balatonalmádit és Siófokot, valamint a Balaton teljes keleti medencéjének idegenforgalmát és természeti környezetét az itt le- és felszálló sugárhajtású nagygépek tönkretegyék, a települések a zajterhelés miatt lakhatatlanná váljanak, a tó híresen tiszta vizét kerozinnal szennyezzék be? A leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy a jövő aranyaként is emlegetett ivóvízkincs veszélyeztetésével egy kiemelten érzékeny karsztvízbázison olyan tevékenységet folytassanak, amelyhez több millió liternyi kerozint kell egyidejűleg föld alatti tartályokban tárolni.

 

A Balaton a jelenlegi Magyarország egyik legnagyobb nemzeti kincse, amelyet a Jobbik minden törvényes eszközzel meg fog védeni a pusztulástól. Támogatunk minden olyan civil kezdeményezést, amely ezt próbálja megakadályozni. Minden jóérzésű Magyar embert arra kérünk, pártszimpátiájától függetlenül csatlakozzon ezekhez a civil kezdeményezésekhez, és hallassa hangját megmaradt nemzeti kincseink védelmében.

 

A Jobbik az Európai Parlamentbe is elviszi a tiltakozók hangját és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gátlástalan profitéhségnek ne eshessen áldozatául az ország, legyen szó a Balatonról, a Velencei tóról, vagy bármely tájáról hazánknak. Magyarország harmadik politikai erejeként felszólítjuk az országgyűlést, hogy alkosson törvényt a nemzeti kincsek fokozottabb védelme érdekében, hogy a szentkirályszabadjai és a sukorói példa ne válhasson gyakorlattá. A Jobbik a következő országgyűlésbe bekerülve haladéktalanul kezdeményezni fogja mindazon intézkedések megtételét, amelyekkel az elherdált nemzeti vagyon visszaszerezhető, a még meglévő pedig megtartható és megvédhető lesz. Addig azonban harcra készen állunk az események elébe, minden jogszerű és törvényes eszközzel meg fogjuk akadályozni az értékpusztítást, amíg el nem érjük célunkat, a Kelet-Balaton és az érintett települések megmentését ettől az ország javát semmilyen módon nem szolgáló beruházástól, és minden hasonló kezdeményezéstől.

 

MERT MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!

 

Jobbik Balatonalmádi Szervezete és
Jobbik Környezetvédelmi Kabinet

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

valahol magyarországon

(én,és ez ilyen hosszú csak!, 2009.06.06 21:30)

...miért lovagol már a jobbik is a "minden törvényes eszközzel élni fogunk",meg a "minden jogszerű és törvényes eszközzel meg fogjuk akadályozni" stb., hülye szövegen?!?!?! mutasson már a bárki olyan "törvényes"-t meg "jogszerű"-t aminek alapján itt a magyar ember bármit is tehetne országa,népe fennmaradásáért!!! majd a patkányok fognak olyan "törvényeket" alkotni,aminek alapján bárki akadályozhatja őket disznó üzelmeik véghezvitelében?!?!
ezt,ugye a "jobb"ik sem akarja elhitetni velünk!!!
vegyük már tudomásul,hogy a törvények nem a fán teremnek,meg nem a földből nőnek ki a jóságos napsütés segedelmével,vegyük tudomásul,hogy azok nem abszolút és örök érvényűek!!!
jelenlegi törvények nem "törvények",hanem diktátumok
egy szűk réteg érdekeit szolgálandó!!
majd ha a jobbik, a mindennapi életünket megkeserítő,
életünket tönkretevő elvtelen,és csak a nép újbóli és újbóli megsarcolására irányuló "jogszabályok" meg "rendeletek",meg "törvények" felülvizsgálatát és nagytakarítását ígéri,és lesz olyan hiteles,hogy el is hisszük neki,akkor majd szavazok rájuk!!!
...egy kiábrándult,volt jobbikos.