Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dokumentum! Magyarországon magyar bíróság tiltja meg, hogy Trianonról beszélni merjünk

2009.03.26

A kisantant legvadabb álmait is fölülmúlja az itt látható bírósági határozat. Nem elég ugyanis, hogy a világ legbirkább nemzeteként több mint hatvan éve tűrjük csendben azt, hogy hazánk kétharmadát szétosztogatták háborús konc gyanánt, elnyomott kisebbségi sorba taszítva több millió testvérünket,  Dabis Erzsébet megyei bíró elutasítja a csongrádi Trianon Emlék Egyesület bejegyzését, mert a trianoni diktátum bemutatásából állt volna a tevékenysége.

 

 

Nem, nem fegyveres felkelést szervez ősi földünk újbóli birtokba vétele céljával (pedig már régen itt volna az ideje), hanem egyszerűen csak beszélni szeretne róla. De a "Trianoni békeszerződéssel kapcsolatos egyesületi tevékenység folytatására lehetőség nincs", mert "Magyarország kötelezte magát, hogy a békeszerződést alaptörvényül ismeri el."

 

A magyarellenes bírónő a diktátum szent tehénként való kezelésének kötelezettségéből "levezeti" azt is, hogy ennek értelmében beszélni sem lehet róla, ki is mondja ezt kerek-perec: tilos az ügyben kutatásokat végezni, tilos ismeretterjesztő kiadványokat megjelentetni és emlékhelyeket létrehozni.

Ez a határozat tökéletesen leképezi a jelenleg csonka hazánkban fennálló berendezkedés magyarellenes voltát: nemcsak esze ágában sincs nemzetünk életben maradásáért cselekedni, de még azt is tiltja, messze túlteljesítve helytelenül megváltoztathatatlannak vélt kötelezettségeit, hogy beszélhessünk arról (s hátha még cselekedni akarnánk!), ami a magyarságot oda juttatta, ahol most tart.

 

2009 Magyar(?)országán saját bíróságunk lök vissza a sírba.

Rajtunk múlik, meddig tűrjük.

 

 

Alább az egyesület elnökének nyílt levele.


Nyílt levél Dr. Dabis Erzsébetnek

Milyen országban élünk?

 

Tisztelt bírónő, Ön elutasította egyesületünk nyilvántartásba vételét, amely a Trianoni Emlék Egyesület néven kérte a bejegyzést.

Az indok: a 2. sorszám alatti végzés 5/a pontjában foglalt feltételt, hogy törvényileg megengedhető célt és feladatokat határozzon meg, a bíróság álláspontja szerint nem teljesítette.

Ön mire gondolt, mikor azt írta: sérti a szervezet a békeszerződést és az abban vállalt Magyar Államot terhelő kötelezettségeket, ugyan hol van ez belefoglalva az egyesület alapokmányába? Ezzel Ön azt állítja, hogy törvénytelenek a célok és a feladatok!

 

Nézzük tételesen:

 

- A határozat alapján Ön törvénytelennek bélyegez egy érettségi tételt, ami szó szerint az első pontban szerepel.
Kérem, ha törvénytelen, jelezze az oktatási tárcának is!

 

- Ön törvénytelennek minősítette a békeszerződéssel kapcsolatos tudományos-ismeretterjesztő kiadványok kiadását.
Kérem Önt, intézkedjen az eddig elkészült kiadványok megsemmisítésére!

 

- Ön törvénytelennek minősítette a kiállítások szervezését.
Kérem Önt, haladéktalanul intézkedjen a Várpalotai Trianon Múzeum azonnali bezárására!

 

- Ön törvénytelennek minősítette előadások, megemlékezések szervezését.
Kérem Önt, hogy június 4-én kordonokkal zárassa le az emlékhelyeket és környéküket!

 

- Ön törvénytelennek minősítette a még fellelhető világháborús emlékhelyek felkutatását.
Kérem Önt, hogy a múzeumok ez iránti ténykedését azonnal függesztesse fel!

 

- Ön törvénytelennek minősítette az emlékhelyek helyreállítását, új emlékhelyek létrehozását.
Kérem Önt, intézkedjen az emlékhelyek azonnali megsemmisítésére, az újak létrehozásának tilalmára!

 

Végül intézkedjen, azt a szót, hogy Trianon, a magyar nyelvből töröljék egyszer és mindenkorra, mert ez emlékezteti a magyar embert a békeszerződésre!

 

Mindezt az 54. cikk. alapján, amely nem tiltja ezeket a cselekedeteket, hisz nem változtatni, emlékeztetni, emlékeztetni akartuk az egyszerű embereket!

 

Milyen országban élünk, ahol a nemzet egyik legnagyobb gyásznapjára nem szabad emlékezni, emlékeztetni? Ez az igazi demokrácia és bírói függetlenség, amikor meghatározza egy bíró, hogy mire lehet emlékezni, emlékeztetni egy egyesületnek a magyar történelemből, úgy hogy nem sért közvetlen egy törvényt sem!!
 
Kövesdi Sándor

(Kuruc.info)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.