Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segíteni akartak, menekülniük kellett!

2009.09.14

Sajnálatos dolog történt vasárnap este Sümegen.  A helyi mentőállomásra riasztás érkezett, egy fiatalember elvágta a kezét. A mentők rögtön a helyszínre siettek, hogy elláthassák a sérültet. Ott azonban szembesültek azzal a ténnyel, hogy ők ott nem kívánatos személyek. Kiérkezésük után a sofőr odament a sérülthöz, meg szerette volna nézni a sebet, azonban legnagyobb meglepetésére ellenséges fogadtatásban volt része. A fiatalember lökdösni kezdte, közben trágár szavakkal illette. Egy kisebb csoport gyűlt addigra össze, akik tétlenül nézték társuk cseppet sem etikus ténykedését. A sérült, akiből közben támadó lett, ütni és rúgni sem volt rest a segítségére kiérkező mentőst. Testvére eközben a mentőautó oldalsó ajtaján bement, és az ott található ülést ki akarta tépni. Az autóban tartózkodó mentőápoló ezt megakadályozta. A sofőrnek sikerült beülni az autóba, és pár méterrel eltávolodtak a helyszínről. A támadójuk utánuk ment, ők megpróbálták megint ellátni, de ismét támadólag lépett fel. Ekkor messzebb hajtottak, értesítették a rendőrséget, és jelentették feljebbvalóiknak az esetet. A kiérkező rendőröknek már egy másik háznál kellet elfogniuk a tettest, mert az addigra „lelépett”. Bevitték a sümegi őrsre, ellátták a sérülését, majd átszállították Tapolcára.

Jelenleg itt tart a dolog. Több illetékessel is beszéltem az ügy kapcsán, és kíváncsian várom a fejleményeket. A tettes származását tekintve nem fog senki meglepődni, ha azt mondom, roma fiatalemberről van szó. Cigánybűnözés  persze nem is létezik, azt csak újfasiszta, neonácik találták ki!? Most a XXI. században itt tartunk, hogy ha valaki segíteni akar, pláne ha ez is a hivatása, akkor ilyen atrocitásokba keveredik. Beszélhetünk integrációról, felzárkóztatásról, de aki úgy érzi, vagy sajnálatos módon úgy éreztetik, hogy vele minden rendben van, nincs következménye tetteinek, akkor nem lehet elvárni a társadalomba való beilleszkedését. Kettős mércével bírálják el tetteiket, mivel ők kisebbségi származásuk miatt hátrányos helyzetben vannak. Feltételezem, most nem lesz rögtön ítélő bíróság, aki kimondja bűnösségét, hanem esetleg évekig elhúzódó tárgyalássorozat, aminek ideje alatt természetesen szabadon folytathatja „áldásos tevékenységét”. Mielőtt még engem is megbélyegeznek fajgyűlölő, antiszemita embernek, kijelentem, nem vagyok az, csak a tények azok tények.

A Jobbik sümegi elnökeként, szervezetünk nevében, teljes mértékben elhatárolódok az ilyen jellegű cselekedetektől, és mielőbbi példaértékű ítéletet várok az illetékes hatóságoktól.

 

Tisztelettel: Németh Richárd, Jobbik Sümeg, elnök

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

6900 MAKÓ

(Kis Balázs, 2009.09.16 08:10)

http://www.indavideo.hu/profile/zsalabsik

Sümeg

(Timi, 2009.09.16 07:17)

Nagyon felháborított ez az eset. Méghogy nincs cigánybűnözés. Sümegen nagyon elszaporodtak a cigányok, sötétbe egyedül ki sem merek menni, mert nem bírják megállni, hogy be ne szóljanak valamit. Ha meglátom őket, inkább átmegyek az út másik oldalára, csakhogy elkerüljem az ilyen atrocitásokat. Miért nem tesz senki semmit? Nekik mindent szabad? Félelemben tartják a magyar embereket, pedig ha jól tudom, mi itthon vagyunk, mégis félünk.

Európa

(Messzecsuzli, 2009.09.14 23:24)

Hát ez az. Kisebbségi származásuk miatt hátrányos helyzetben vannak ?! Milyen integrációról és felzárkóztatásról beszélnek, nem tudnak beilleszkedni a társadalomba ?! Állitólag ezer éve velünk érkeztek ide mégsem volt idejük beilleszkedni?! A 60-as és a 70-es években volt a C akció lakást kaptam meg minden. Eltüzelték a lakás parkettáját, ajtaját és ablakját. A mai cigányvezetők is belőlük élnek, ők tehetnek főleg a mai helyzetről. Uzsorakamatra leveszik tőlük a segélyeket és ebből dözsölnek. A sok vajda is ugyanazt csinálja, mint Kolompár Orbán. Lenyúlják a saját vérüket és ők beszélnek szegény kisebbségről. Börtönben lenne régen a helyük és a cigányok is jobban élhetnének. A tanuláshoz és a munkához mindig is megvoltak a lehetőségeik. Nekem voltak gyerekkoromban cigány származású barátaim, akik ma is tisztességes munkából élők.