Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táborfalva polgármestere megírta: MI AZ IGAZSÁG!?

2009.03.03

Végre hivatalos, és eredeti helyről származó, megbízható információhoz jutottunk, az utóbbi napokban szárnyra kapott híresztelésekkel kapcsolatban. Itt közöljük Táborfalva polgármesterének nyilatkozatát.

Reméljük az interneten nem fog sűrűn előfordulni a jővőben, hogy alaptalan, meg nem erősített hírek kelnek szárnyra. Kéretik ezt figyelmezni az eredeti hír szerzőjének is!!!


1. Amerikai katonák a délszláv háború idején, 1993-95 környékén voltak Táborfalván, amiről a korabeli sajtó részletesen beszámolt. IFOR erőként pihentették itt a váltásokat és képezték őket. Jelenleg sincs itt állomásozó kontingens. Nemzetközi gyakorlatok néha előfordultak, de itt a honi alakulatok kiképzése folyik elsősorban, valamint a NATO kötelékeiben külföldön szolgálatot teljesítő magyar kontingeseké!

2. Izraeli katonák nem voltak és nincsenek Táborfalván, pénteken, 27-én volt egy tájékoztató a bázis ez évi igénybevételéről, ahol ezeket a kérdéseket feltettem a parancsnoknak, aki nemleges választ adott.

3. Gyermekkorom óta itt élek, itt voltam katona, aránylag jól ismerem a honvédségi területet is, tudtommal nincsenek atomsilók. Egyébként a kérdés feltevője vagy soha nem volt katona, vagy tájékozatlan. Egyetlen komoly fegyverzettel rendelkező hatalom sem írja ki nagybetűkkel objektumaira, hogy ott mit tárol és mennyi van belőle. Ennyire butának nem kellene nézni senkit!

4. Táborfalván nem volt és nincs is hadianyaggyár! Nem tudom honnan vették ezt a bődületes marhaságot? Tájékoztatásul közlöm, hogy a Magyar Honvédség 5 egységének van részlege községünkben, ami a telefonkönyvből is kikereshető tulajdonképpen. Ezek között van lőszerraktár, közlekedési és ruházati raktár, lőkísérleti állomás, és a lőteret üzemeltető bázis.

Tisztelettel:

Tóth Bertalan, polgármester
Táborfalva
polgmester@taborfalva.hu
onkormanyzat.taborfalva@monornet hu

Beküldte:
Dr. Kollár Lajos, büntetőjogász
Kárpáti Harsona főmunkatársa
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.