Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb óriási gázmezőt találtak Magyarországon!

2009.07.14

Szakemberek szerint az utóbbi harminc év legnagyobb szénhidrogén készletét lelték meg a Dráva medence alatt. Mesterséges rezgéshullámokat keltve vizsgálják majd a MOL szakemberei azt, hogy a Somogy megyei Zalátától keletre meddig terjed a gázmező a föld alatt - írja a Dunántúli Napló.

A vizsgálatokat augusztusban kezdik el és valószínű, hogy három hónapot vesz igénybe. Az biztos, hogy a településtől délre, Horvátországba is átnyúlik a gázmező.

A szakemberek szerint a Dunántúl utóbbi harminc évének legnagyobb szénhidrogén készlete van a Dráva medence alatt. Azt, hogy pontosan mekkora gázlelőhelyről van szó, a MOL és a horvát szakemberek próbafúrások segítségével akarják meghatározni. A rezgéshullámos vizsgálat ennek első lépése. Potony, Barcs, Vízvár térségében végeznek kutatásokat.

A MOL szerint, ha az itt található földgáz fűtőértéke nem túl magas, akkor gázüzemű villamos energiát előállító erőművet építenek majd a térségben - írja a lap.

hirado.hu - barikád.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Zalaszántó

(Molnár Ferenc, 2009.07.16 21:38)

Bármennyi gázmezőt ia találnának,...ha egész magyarország gázmezőből állna,..ezeknek akkor is gondjuk lenne rá, hogy azt eladják-kiadják.

Tudjátok,hogy a Makó környéki gázkincsek amit szintén a kedves parlamenti vezetők elherdáltak 40 évre lenne elég egész Magyarországnak?

Úgy, hogy szégyelhetik magujkat a parlamentiek de nagyon.
Milliókat vágnak zsebre havonta, túl azon, hogy kifosztották, meglopták és kirabolták magyarországot és annak Népét.

Ki kell takarítani őket a parlamentből !!!Elég volt!!!